Lycka

by Den inre striden

supported by
/
 • Record/Vinyl + Digital Album

  Innehåller:
  • "Lycka" på 12" LP. Svart vinyl.
  • Digital download av skivan.

  Includes unlimited streaming of Lycka via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 3 days
  edition of 250 

    70 SEK

   

 • Streaming + Download

  Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.

    name your price

   

1.
2.
3.
03:14
4.
5.
02:02
6.
7.
03:36
8.
02:58
9.
10.

credits

released June 3, 2013

Inspelad & mixad av Tommy Tift i Studio Motion, Malmö.
Mastering av Mattias Persson på Sceleris Ljudproduktion.

Tobias Hermansson: Sång, gitarr, orgel. Kalle Nybacka: Bas, sång. Patric Millberg: Trummor, percussion. Frej Samuelsson: Gitarr, sång.
Text & musik: Tobias Hermansson. Foto: Patrik Blom.

tags

license

all rights reserved

about

Den inre striden Sweden

contact / help

Contact Den inre striden

Streaming and
Download help

Redeem code

Track Name: Somliga säger
Arbetslös och pank igen. Utanför samhället. Har inte en spänn, är inte värd en spänn. Arbetslös och pank igen. Somliga säger att man får skylla sig själv, men jag skyller på nån annan. Det är enklast så. Utblottad men full ändå. Av nån konstig jävla anledning har man alltid råd med alkohol. Utblottad men full ändå. Somliga säger att man får skylla sig själv, men jag skyller på nån annan. Det är enklast så.
Track Name: Alltid va din
Jag vet att det känns svårt idag och det kommer att bli likadant. Men det spelar ingen roll, för vet du? Jag kommer alltid va någon som du kan luta dej mot. Du kan kalla mej för idiot. Det har jag ingenting emot för jag vet ju: jag kommer alltid va din. Jag vet att det är tufft ibland men jag kommer alltid hålla din hand och försöka trösta dej när du gråter. Jag kommer alltid va någon som du kan öppna dej för. Från idag till den dagen jag dör. Ingen kommer älska dej som jag gör. Jag kommer alltid va din.
Track Name: Lycka
Jag gick runt som en levande död på tomma gator i en livlös stad. En förlorare som inte hittade ut. Ville inte se in i min framtid. Ville inte veta hur det skulle bli och jag trodde att jag ville dö. Om du också varit där så vet du hur det känns. Dom pratar om den gamla goda tiden. Jag var där, men jag minns inte vad som var så bra med den. Det var bara svart. Jag förlorade den inre striden. Jag var fast i den onda cirkeln. Snurrar runt och runt och runt tills man spyr. Men nu har jag kommit hit och det känns som jag hittat hem. Om du också varit här så vet du hur bra det känns.
Track Name: Samhällskroppen
Allt jag hör är bruset från en radioapparat men jag föredrar det ljudet framför meningslöst prat. Alla bara snackar och du måste bli som dom. Du ska också in i hjulet, blikadan så småningom. Hör du hjärtat? Det slår år efter år, fastän huvudet sen länge är tomt. Man måste veta allt och man måste vara så bra. Man får inte ha huvudet bland molnen så som jag. Alla har väl drömmar men det är få som slår in. Får jag vara med i din dröm så får du vara med i min. Hör du hjärtat? Det slår år efter år, fastän huvudet sen länge är tomt. Det är cancer i samhällskroppen. Det är cancer i samhällskroppen. Hör du hjärtat? Det slår kanske ännu ett år. Det är cancer i samhällskroppen.
Track Name: Igen
Jag har vandrat länge nu i mina trasiga skor. Jag har glömt bort var jag bor och dimman ligger tät. Jag ser inget ljus. Allt jag hör är brus. Men om jag nånsin kommer hem ska jag ta mej upp igen. Säga att allt blir bättre sen, sen faller jag ner igen. Hur ska jag veta vart jag ska gå, när jag inte ens vet var jag vart och allt jag ser är svart. Jag har vandrat åt helvete. Först tappar man sin glöd sen så är man död. Men om jag nånsin kommer hem ska jag ta mej upp igen.Säga att allt blir bättre sen, sen faller jag ner igen.
Track Name: Glöm din dröm
Du dansade på lånade bord på lånad tid, tills den dag då verkligheten tog vid. Du hade drömmar och för stora skor, men kom ner på jorden och jobbar på kontor. Du hade visioner och en plan om ett liv helt fritt från slentrian. Dom gjorde allt för att visa att du hade fel. Dom sa: ”Det här är på allvar. Det är inget spel.” Glöm din dröm min vän, det här är verkligheten. Fortsätt framåt. Se aldrig tillbaks igen. Du visste precis vad du skulle bli. Du sa: ”Jag blir aldrig som ni”. Men dom trampade på drömmen tills du trodde att du hade fel. Dom sa: ”Det här är på allvar. Det är inget spel.” Glöm din dröm min vän, det här är verkligheten. Fortsätt framåt. Se aldrig tillbaks igen.
Track Name: Idioterna
Vi är drömmarna. Vi är flummarna. Vi är dom som tror på Gud. Vi är dårarna. Dom kalla kårarna. Som tusen nålar mot din hud. Vi är riddarna. Vi är beskyddarna av dom som aldrig gjort nåt rätt. Vi är hundarna som vaktar pundarna. Vi är allt som har gått snett. Här kommer idioterna. Vi är drömmarna. Vi är lögnarna. Vi är paniken i din blick. Vi är dårarna. Vi är tårarna över allt du aldrig fick. Vi är militärerna. Vi är missionärerna som sprider myter våld och död. Vi är optimisterna. Vi är alkemisterna. Ditt omoraliska stöd. Här kommer idioterna. Vi är allt vi aldrig skulle bli. När dom ser oss gå förbi och vi hör dom säga att ”Här kommer dom, här kommer dom”. Här kommer dom! Här kommer idioterna.
Track Name: 21 gram
Mörkret kommer. Det smyger sig på snabbare nu. Det finns ingen morgondag för såna som jag och du. Du ringde din mamma, grät och sa att allting var bra. Sen fanns inget mera än tabletter och sprit, tills huden blev vit. I en cell i ett korridårhus slocknade hennes glöd, tog livet slut. Som sanden i en timglas rann det ut. Allting blev stilla. Där livet slutar tar tystnaden vid. Jag vet hur du kände för jag känner som du men jag har mina dagar. Har mina dagar då allting känns bra. Jag tänker på dej bland tabletter och sprit. Hur huden blev vit. I en cell i ett korridårhus slocknade hennes glöd, tog livet slut. Som sanden i en timglas rann det ut. Själen är lätt – 21 gram. Luften lämnade lungorna, ett liv försvann. Så mycket hon skulle göra så lite hon hann.
Track Name: Bakom mitt galler
Jag kan se från bakom mitt galler. Jag kan se hur murarna faller. Faller ner, faller ner, faller över er. Jag ser hur människor skriker och springer tills benen sviker och jag vet och jag vet: det är ert eget fel. Jag skrattar när världen brinner, exploderar och försvinner i ett moln, i ett moln av ingenting. Jag vet att det finns något annat. Att tiden går fast klockorna stannat. Jag vill ta mej ur men det är så jävla svårt.
Track Name: En vacker dag
Dom har sagt att du är unik och lika mycket värd som alla andra men vad spelar det för roll när du känner dej helt jävla värdelös? Du är bara till besvär, vill inte vara till besvär så du slutar andas. Du har hittat vägen ut till där vägarna tar slut och himlen börjar. Du, säg till nån uppe där att jag inte heller vill va kvar bland alla falska leenden. Bland alla falska leenden. Jag kan sitta, hålla med med huvudet på sned, visa att jag bryr mej men vad spelar det för roll? Det är så många som har examen i det. Fast jag inte haft en spänn har du alltid vart en vän i alla väder för att allting mitt var ditt och allting ditt var mitt vad som än hände. Du, säg till nån uppe där att jag inte heller vill va kvar bland alla falska leenden. Bland alla falska leenden. Nästa gång låt det bli jag. Allt tar slut en vacker dag. Idag är en sån vacker dag. Idag är en sån vacker dag.